REVIEW :: Symphonity - Voice From The Silence
Onder de vleugels van het Duitse Limb Music Products komt Symphonity met een sterke power metal cd uit. 'Voice From The Silence' moet een van de eerste grote producten uit Tsjechië gaan worden. En wie is ME als we dat nou eens niet zouden relativeren en zelf gingen uitzoeken?

Een beetje á la Dark Moor zou ik het willen noemen. Wie het album 'The Gates Of Oblivion' van Dark Moor kent en dit luistert zal het ongetwijfeld met me eens zijn. De symphonic epic power metal die er aan benoemd is vind ik dan ook terecht. Snelle ingewikkelde riffjes en veel klassieke keyboard stukken, heerlijk.

Symphonity levert misschien geen unieke cd af, maar zeker wel een cd die hun wens in vervulling kan laten gaan: bij de grote namen als Stratovarius en Sonata Arctica horen. Mits zij de juiste promotie en ondersteuning krijgen in het plannen van hun tours e.d. komen zij er echt wel. Helaas is het niet altijd vanzelf sprekend dat als je een platencontract hebt dat de promotie ook geregeld is.


Eindbeoordeling;
Hoewel er niet zoveel metal uit Tsjechië komt, zou dit toch wel eens de eerste doorbraak kunnen zijn. Waar een gevestigde act als Dark Moor het veld van de symphonic power metal met klassieke invloeden leeg laat is het nu aan Symphonity om de boel te veroveren en de status te wisselen met hen. Deze plaat gaat bij mij boven op het helaas nog kleine stapeltje met echte pareltjes die ik nog vaak ga luisteren.

Tracklisting;
1. La Morale Dell'Immorale
2. Give Me Your Helping Hand
3. Gates Of Fantasy
4. Bring Us The Light
5. Salvation Dance
6. The Silence - Memories (part I.)
7. The Silence - In Silence Forsaken (part II.)
8. The Silence - Relief Reverie (part III.)
9. Searching You
10. Evening Star
11. Afterlife
12. Hidden Bonus Track
Links;
Symphonity
Limb Music Products

PimbolinovichonTuesday 16 September 2008 - 20:16:51
Read/Post Comment: 0

Alles op deze website draagt © ME Metalhour 2007 - 2012.
Zonder toestemming mag er niks van deze pagina voor potentiële commercie gebruikt worden.
ME Metalhour is niet aansprakelijk te stellen voor acties van bezoekers. ('Notice & Takedown' policy)

Deze site is gesloten. Pim Hofman